دستگاه تزریق پلاستیک عمودی بر اساس همان اصول کلی قالبگیری تزریقی عمل میکند (تزریق پلاستیک مایع به داخل قالب برای بهدستآمدن شکل حفره قالب با سخت شدن مواد)، هر کدام از دستگاه های تزریق عمودی و افقی مزایای منحصر به فردی را ارائه میدهند.
تفاوت اصلی در دستگاه تزریق پلاستیک عمودی در مقابل افقی، پیکربندی و حرکت قالب است. در فرآیند قالب گیری تزریق عمودی، عمل بستن قالب به صورت عمودی، در یک حرکت بالا و پایین انجام می شود. مکانیسم بستن و مکانیسم تزریق در امتداد همان صفحه عمودی قرار دارند. در فرآیند قالب گیری تزریقی افقی، عمل بستن قالب به صورت افقی اتفاق می افتد، به طوری که هر نیمه قالب برای اتصال به طرفین حرکت می کند.
در دستگاه تزریق پلاستیک عمودی، دو نیمه قالب به صورت عمودی بالا و پایین حرکت می کنند تا باز و بسته شوند. مکانیسم تزریق معمولاً در بالای قالب قرار دارد. جاذبه نقش زیادی در پر کردن حفره های قالب به همراه فشار تزریق دارد. این ویژگی می تواند به بهبود زمان تزریق و ثبات کمک کند.
دستگاه تزریق پلاستیک عمودی با گیره های باز و میزهای چرخشی طراحی شده اند. این امکان کار با چندین قالب و عملیات همزمان – پیش قالب گیری، قالب گیری تزریقی و پس از قالب گیری را فراهم می کند. در نتیجه نیاز کمتری به عملیات و مداخله دستی وجود دارد و همچنین باعث راندمان بالاتر، افزایش بهره وری و کاهش هزینه ها خواهد شد.
یک تفاوت اساسی در قالب عمودی، در مقایسه با قالب افقی، این است که قطعات پس از بیرون آمدن به طور خودکار از قالب خارج نمی شوند (همانطور که در قالب های افقی وجود دارد). در قالب های عمودی، قطعات باید با دست یا بازوی روباتیک خارج شوند.
موارد استفاده از دستگاه تزریق پلاستیک عمودی
عملیات همزمان چندگانه: طراحی قالبهای عمودی و استفاده از میزهای دوار به این معنی است که میتوان از دو نیمه پایین و یک نیمه بالایی در تاندوم استفاده کرد تا عملیات قبل و بعد از قالبگیری در حین پر شدن قطعات انجام شود. این به ویژه در عملیات هایی مانند قالب گیری مجدد مفید است، جایی که اینسرت ها یا زیرلایه ها باید قبل از تزریق رزین بارگذاری شوند.
اینسرت و قالب گیری درج: قالب های عمودی به دلیل پیکربندی قالب برای قالب گیری اینسرت و قالب گیری درونی قطعات مناسب هستند. اینسرت ها به طور طبیعی توسط گرانش در جای خود نگه داشته می شوند، نه اینکه مجبور باشند در حفره ساخته شوند یا از روش های دیگر برای ماندن در موقعیت خود استفاده کنند.
مزایای دستگاه تزریق پلاستیک عمودی
جریان مواد و توزیع دما سازگارتر
برای قالب گیری اینسرت مفید است، به ویژه در مقایسه با ماشین های تزریق افقی قدیمی
به راحتی می توان به صورت دستی کار کرد و با میزهای گردان برای ایجاد قطعات ترکیبی استفاده کرد.
ابعاد ماشین تزریق عمودی نصف اندازه ماشین های تزریق افقی معمولی است.
فشار و نیروی گیره مورد نیاز به دلیل نقش گرانش در فرآیند کمتر است.
معایب دستگاه تزریق پلاستیک عمودی
بیرون آوردن دستی قطعه می تواند زمان بیشتری را صرف کند
قطعات ممکن است در حین برداشتن توسط روبات ها یا اپراتورهای انسانی آسیب ببینند
زمان بیرون آوردن باید دقیق باشد، که در یک فرآیند دستی دشوارتر است
مرحله خارج کردن دستی میتواند زمانهای چرخه متناقض را ایجاد کند
دستگاه قالب گیری تزریق عمودی دستگاهی است که پلاستیک تزریق می کند و از طریق آن می توان پلاستیک ها را پردازش و شکل داد و یک دستگاه بسیار رایج در پردازش پلاستیک است. عملکرد دستگاه تزریق پلاستیک عمودی نسبتا ساده است.
ابتدا نازل به موقعیت مربوطه پیش می رود و سپس سیلندر تزریق می شود و مواد پلاستیکی برای حفظ فشار تزریق می شود.
در مرحله دوم، مواد از قبل شکل داده شده، شکل آن مشخص می شود و سپس کل قطعات جمع می شود تا یکپارچه شود و نازل را می توان با برداشتن نازل خنک کرد. پس از خنک شدن، کل پلاستیک شروع به تشکیل شدن می کند، در این زمان می توانید قالب را باز کنید و محصولات نهایی را همزمان بیرون بیاورید.
در نهایت قالب بسته شده و کل فرآیند تولید به پایان می رسد.
عملکرد دستگاه تزریق عمودی
موارد اصلی عملکرد دستگاه قالب گیری تزریق پلاستیک عمودی همچنین شامل کنترل و عملکرد صفحه کلید و همچنین دانش مربوط به فناوری عملکرد کنترل الکتریکی و عملکرد سیستم هیدرولیک می باشد. زیرا عملیات مربوط به فشار، سرعت، نوع و غیره درگیر در فرآیند تزریق مواد اولیه با موارد فوق ارتباط تنگاتنگی دارد. در عین حال، کنترل دما در مخزن و همچنین تنظیم و نظارت بر جریان و ولتاژ، همگی اپراتور را ملزم به داشتن دانش مرتبط و فناوری عملیاتی خاص میکند.
در فرآیند تزریق عملیات دستگاه قالب گیری تزریق پلاستیک عمودی به طور کلی به عملیات دستی، عملیات نیمه اتوماتیک و عملیات کاملا اتوماتیک تقسیم می شود. از آنجایی که عملیات دستی باید کاملاً دستی باشد، معمولاً فقط زمانی استفاده می شود که دستگاه نیاز به تنظیم داشته باشد. عملکرد نیمه اتوماتیک یک عمل ثابت دستگاه برای تکمیل چرخه کار به خودی خود است. پس از پایان، لازم است قطعه کار را به صورت دستی جدا کنید. دستگاه کاملاً اتوماتیک کار دوره ای را به طور کامل انجام می دهد و نیازی به مکث برای عملیات متوالی نیست.